El director de FANOC, Raul Sanchez, rep un premi a Polònia pel seu treball internacional a favor de les famílies nombroses

Durant el XI Congrés de Famílies Nombroses de Polònia celebrat a Grodzisk Mazowiecki del 16 al 18 de juny.

En el Congrés, celebrat sota el lema “Les famílies nombroses crean un bon clima”, van participar tres ministres del govern de Polònia, a més d’experts del món acadèmic i social, amb dues taules rodones sobre família i economia i sobre família i medi ambient.

Barbara Socha, secretària d’estat de família i plenipotenciària del govern per a l’estratègia demogràfica, va rebre el premi “Amiga de les famílies nombroses”, pel seu treball en favor d’aquestes llars.

Actualment Polònia porta a terme el pla 500+, que atorga 120 euros mensuals per fill a totes les famílies (han confirmat que seran 200 euros des del gener del 2024), i va desenvolupar la targeta de família nombrosa, que és gestionada per l’associació de famílies nombroses i que recull més de 30.000 descomptes a empreses i comerços.

Seguidament, Raul Sanchez, que a més de director de FANOC és secretari general d’ELFAC, la Confederació Europea de Famílies Nombroses, va rebre el premi internacional “Amic de les famílies nombroses” de mans del president de l’associació 3plus Radoszlaw Waszkiewicz.

El premi consisteix en una escultura d’una família amb fills, realitzat per l’escultor Lukasz Krupski, i un diploma en “reconeixement al seus grans mèrits per a crear un bon clima per a les famílies i per la seva contribució pionera a les polítiques familiars del país”.  

En l’entrega Waszkiewicz va explicar el paper que Raul Sanchez va jugar en la fundació de l’associació de famílies nombroses de Polònia, animant amb diverses reunions a algunes famílies a la seva fundació, transmetent experiències pràctiques i participant en conferències al Parlament i en reunions amb polítics. Actualment l’associació de famílies nombroses és una de les més importants de Polònia.

En les seves paraules d’agraïment, Raul Sanchez va destacar el bon treball fet pels responsables de l’associació 3plus en tots aquests anys, així com que la perspectiva de família està realment introduïda a totes les polítiques públiques del país, tant a nivell nacional com local, essent actualment un model per molts altres països.

Feu un comentari