El 85% de les famílies nombroses de Catalunya no disposen del material informàtic necessari per a què els seus fills puguin continuar les classes online

És el resultat d’una enquesta realitzada per l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) a través del seu portal web a les 12.000 famílies nombroses associades.

Moltes famílies nombroses s’han adreçat a l’associació per manifestar les dificultats per a que els seus fills segueixin l’escola des de casa per internet per la falta d’ordinadors suficients, per això, l’entitat va penjar a la web el 22 de març, fa 30 dies, una enquesta per saber si les famílies tenen prou material informàtic per a que els fills puguin seguir els estudis de l’escola a casa durant el confinament. El resultats han estat que un 85% de les famílies han respost que no tenen material suficient per a tothom en front d’un 15%, que han respost que si que disposen del material necessari.

Per aquest motiu, i davant l’allargament fins setembre d’aquesta situació FANOC demana al Departament d’Educació que distribueixi els ordinadors que ara no es fan servir a les escoles entre les famílies nombroses que tinguin més infants a casa i menys recursos informàtics.

Segons Raúl Sanchez, director de FANOC, “les famílies nombroses son las llars a Catalunya amb el major índex de risc de pobresa infantil; si ara li sumem la bretxa educativa, les conseqüències seran molt greus. Demanem al Departament d’Educació que faci una campanya de prèstec dels ordinadors i tauletes que ara no es fan servir als centres escolars per a aquelles famílies que els necessitin, tenint sempre en compte el nombre d’infants que hi ha a la llar”.

A Catalunya hi havia 140.997 llars amb el títol de família nombrosa a data 01/01/2020, segons les dades oficials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

X