El 85% de les famílies nombroses de Catalunya no disposen del material informàtic necessari per a què els seus fills puguin continuar les classes online

És el resultat d’una enquesta realitzada per l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) a través del seu portal web a les 12.000 famílies nombroses associades.

Moltes famílies nombroses s’han adreçat a l’associació per manifestar les dificultats per a que els seus fills segueixin l’escola des de casa per internet per la falta d’ordinadors suficients, per això, l’entitat va penjar a la web el 22 de març, fa 30 dies, una enquesta per saber si les famílies tenen prou material informàtic per a que els fills puguin seguir els estudis de l’escola a casa durant el confinament. El resultats han estat que un 85% de les famílies han respost que no tenen material suficient per a tothom en front d’un 15%, que han respost que si que disposen del material necessari.

Per aquest motiu, i davant l’allargament fins setembre d’aquesta situació FANOC demana al Departament d’Educació que distribueixi els ordinadors que ara no es fan servir a les escoles entre les famílies nombroses que tinguin més infants a casa i menys recursos informàtics.

Segons Raúl Sanchez, director de FANOC, “les famílies nombroses son las llars a Catalunya amb el major índex de risc de pobresa infantil; si ara li sumem la bretxa educativa, les conseqüències seran molt greus. Demanem al Departament d’Educació que faci una campanya de prèstec dels ordinadors i tauletes que ara no es fan servir als centres escolars per a aquelles famílies que els necessitin, tenint sempre en compte el nombre d’infants que hi ha a la llar”.

A Catalunya hi havia 140.997 llars amb el títol de família nombrosa a data 01/01/2020, segons les dades oficials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat.

2 comentaris a “El 85% de les famílies nombroses de Catalunya no disposen del material informàtic necessari per a què els seus fills puguin continuar les classes online”

  1. Hola mi nombre es Rosa, queria saber como hago si mi hija solo tiene el mobil para los deberes se podría adquirir una table u ordenador para realizar sus tareas, ahy algún sitio como se puede hacer.gracias

    Respon

Feu un comentari