Educació en valors: el secret per criar nens feliços

Vivim en una societat en la qual es dóna un gran significat als valors, sobretot en l’educació dels nens i nenes. Encara que, ¿sabem exactament què són i perquè són tan importants?

Aquest concepte va molt relacionat amb l’actitud. S’encarrega de marcar les regles de conducta d’una persona, en funció al que consideri correcte o no. Per tant, és lògic que, si volem conrear una societat bona i sana, educar en valors sigui una cosa fonamental a qualsevol edat, però especialment durant els primers anys de vida.

Al néixer, els nens són un full en blanc i és amb l’ajuda del seu entorn més proper (pares, escola i familiars) que aprenen el que està bé o malament. Hem de tenir en compte, que aquest aprenentatge és força complex: els petits aprenen a partir de l’exemple i la còpia. Hi ha diversos estímuls culturals, religiosos o socials que impactaran i determinaran la forma del nen per relacionar-se amb els altres. No obstant això, la major responsabilitat recau en els seus pares ja que són els seus màxims referents adults i amb els qui passen gran part del seu temps.

Cada valor els aportarà una qualitat personal que afavorirà el desenvolupament moral dels nens. Per exemple, si fomentem la seva autonomia, aconseguirem desenvolupar-los seguretat i autoestima. Els petits que coneguin el límit d’altres podran generar relacions basades en l’empatia i respecte mutu, el que els facilitarà la convivència en qualsevol entorn. Ensenyant-los gratitud aconseguirem que siguin molt més feliços ja que seran capaços de valorar el que tenen i evitar frustracions o comparacions, etc.

A Lalaloom creiem fermament que els valors són la base fonamental per a un bon creixement. Per això, a l’hora de dissenyar les nostres joguines volem que tots ells transmetin aquests aprenentatges i, què millor manera que jugant? Creiem en un món millor i, sobretot, per a les millors generacions. Per això, el nostre lema és i serà: #makeabetterplay.

Voleu unir-vos a l’univers Lalaloom? Podeu trobar molta més informació a www.lalaloom.com

 

Mira aquí la oferta pels socis de FANOC a Lalaloom

Feu un comentari