30 aniversari: FANOC va celebrar el Dia de les Families Nombroses al Parc Tibidabo

El passat diumenge 20 de juny un centenar de famílies nombroses van gaudir d’un 30% de descompte, mostrant el carnet de FANOC o el títol oficial de família nombrosa, en un dia festiu -encara que pluviós- per a celebrar el 30 aniversari de l’associació.

FANOC denuncia que Catalunya ha retrocedit en les mesures de suport al col·lectiu.

Amb aquesta Diada solidària amb motiu del seu 30è aniversari, amb la col·laboració del Parc Tibidabo, FANOC vol reivindicar facilitats per a gaudir del temps de lleure en família, el què per aquest col·lectiu és molt difícil i costós; per a moltes famílies nombroses és l’única oportunitat de gaudir d’un dia en el Parc tots junts. L’any 2020 no es va poder celebrar a causa de la pandèmia de Covid19.

Durant la diada, l’associació va disposar d’una carpa permanent tot el dia al Parc per a donar informació a les famílies de les prestacions i ajuts existents per a elles i va regalar un obsequi per cortesia de Coca Cola.

Segons Raul Sanchez, director de FANOC, “Catalunya ha retrocedit en les mesures de suport a les famílies nombroses. Des que el Govern va suprimir les prestacions universals per a les famílies amb infants de 0-6 anys fa deu anys, no s’ha desenvolupat cap mesura de suport per a aquest col·lectiu, malgrat ser les llars on més ha crescut la pobresa infantil i que més han patit la crisi per la covid. Ser família nombrosa no pot ser una heroïcitat, i hauria de tenir un reconeixement i un suport pel que aporten de capital humà i per al futur del país”. Per això FANOC demana al nou Govern de Catalunya “posar les polítiques familiars en el primer pla, com s’està fent a tota Europa, primer com a lluita contra la pobresa, però també per a reaccionar davant les conseqüències de l’hivern demogràfic i l’accelerat envelliment de la nostra població“.

Feu un comentari