Descomptes de família nombrosa per comprar un cotxe

Com bé és sabut ja fa temps, la taxa de natalitat a Espanya és una de les més baixes de tot Europa, per la qual cosa cada vegada és menys corrent veure famílies nombroses al país. No obstant, encara n’hi ha i en quantitat. Per a tots ells va dirigit aquest article, on explicarem els ajuts existents a l’hora de comprar un cotxe per a tota la família, com també detallarem les marques d’automoció que ofereixen bons o descomptes especials.

Quins descomptes hi ha?

A l’hora de comprar un nou automòbil, les famílies nombroses gaudeixen del benefici d’acollir-se a un 50% de la bonificació a l’impost de matriculació, sempre que el cotxe estigui a nom d’algun dels progenitors. Per tant, aquest descompte especial és ben rebut per totes aquelles famílies que inverteixen en un vehicle pel dia a dia. Tot i això, hem d’aclarir que el 21% de l’IVA sí que ha de ser abonat per aquestes famílies, per la qual cosa en aquest sentit no es presenta cap reducció.

D’altra banda, algunes marques ofereixen ajuts extra que detallarem més endavant.

Quins requisits he de complir per beneficiar-me?

Els requisits a complir per accedir a aquesta ajuda no són gaires, però primer explicarem el més obvi: Quan es considera que una família és nombrosa?

Família nombrosa fa referència a aquelles constituïdes per:

 • Un o dos pares amb dos fills, siguin o no comuns, sempre que almenys un dels fills tingui una discapacitat o estigui incapacitat per treballar;
 • Dos pares amb discapacitat i dos fills, quan un dels progenitors tingui un grau total d’invalidesa igual o superior al 65%, o tots dos un grau de discapacitat superior al 33%, o estigui incapacitat per treballar;
 • Un o dos pares i tres o més fills, siguin o no comuns;
 • Un pare separat o divorciat, amb tres o més fills, encara que estiguin en diferents unitats familiars;
 • Pare o mare vídua amb dos o més fills;
 • Dos o més germans orfes de pare i mare sotmesos a tutela o guarda que convisquin amb el tutor;
 • Tres o més germans orfes de pare i mare, majors de 18 anys, o dos si un és discapacitat, que en convisquin i en depenguin econòmicament.

Quan es té en clar si un forma o no part del que es considera família nombrosa, explicarem les condicions per accedir als descomptes.

En primer lloc, per obtenir el descompte del 50% abans esmentat, el vehicle adquirit ha d’estar a nom d’un dels progenitors. A més, el cotxe ha de tenir entre 5 i 9 places i no podrà ser venut abans dels quatre anys posteriors de la compra. Finalment, el titular no ha d’haver posat al seu nom cap altre vehicle en els darrers quatre anys, llevat de casos excepcionals com ara baixa per sinistre total.

Cal tenir en compte: la sol·licitud per accedir a aquest descompte s’ha de fer prèviament a la compra del vehicle. D’altra banda, les famílies nombroses també poden gaudir d’altres beneficis econòmics a l’hora de comprar un cotxe, els quals depenen de cada Ajuntament. Per això, et recomanem que esbrinis quins són segons la ciutat o comunitat on resideixis.

Marques de cotxe que ofereixen descomptes addicionals

Mentre que l’Estat ofereix certs beneficis a l’hora de comprar un vehicle per a les famílies nombroses, moltes firmes automobilístiques també tenen descomptes especials per a elles. En aquest context, nombroses marques reconegudes col·laboren amb nosaltres per oferir els millors preus a l’hora d’invertir en un cotxe per a família nombrosa:

 • Citröen: 1.000 € de descompte per a socis de la FEFN als models Grand C4 Spacetourer, Berlingo i Spacetourer, i 500 € de descompte a C5 Aircross i al nou C5 Aircross HYBRID. I per a famílies nombroses en general, 500 € de descompte en models Grand C4 Spacetourer, Berlingo i Spacetourer, i 250 € de descompte al C5 Aircross i al nou C5 Aircross HYBRID.
 • Ford: Ford ofereix a les famílies nombroses associades un descompte addicional a les campanyes vigents de 1.000 euros (IVA Inclòs) en cinc models diferents que puguin cobrir diferents gustos i necessitats: fins a 5 places: Ford Mondeo i Ford Edge; fins a 7 places: Ford S-Max i Ford Galaxy, i fins a 9 places: Ford Tourneo Custom.
 • Volkswagen: Ofereix un 19% de descompte en la compra dels models California Edition, Multivan Edition, Caravelle Edition, Caddy Kombi, Caddy Trendline, Caddy Comfortline i Transporter Kombi. A més, un 8% a la compra del Touran i un 10% a tots els models Turismes.
 • Opel: Opel Espanya ofereix a famílies nombroses associades a alguna associació integrada a la Federació Espanyola de Famílies Nombroses descomptes especials per la compra de qualsevol model Opel.

Aquests són només alguns exemples de rebaixes i descomptes especials que ofereixen algunes marques. No són les úniques!

Comprar un cotxe per a una família nombrosa no és una missió impossible, i són moltes les ajudes per aconseguir-ho.

Mira aquí totes les ofertes de vehicles per a socis 

Feu un comentari