Demanem al Govern que no desatengui part dels fills i computi tothom als ERTE i en la prestació per desocupació

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) va demanar ahir al director general del SEPE, Gerardo Gutiérrez Ardoy, una revisió de la nova regulació dels ERTE, en què, segons va assegurar el responsable d’Ocupació, es manté la variable dels fills a l’hora de calcular la quantia que cal percebre, però computant només fins a un màxim de 2 fills.

Aquesta limitació s’aplica a la prestació per desocupació, inclosa la temporal (ERTE), establint un màxim de 1.525€ bruts en el cas de tenir 2 fills, fet que suposa que els aturats amb 3, 4, 5, 6, etc. fills no perceben una quantitat més gran.

La FEFN i FANOC considera molt greu que es comptin només dos fills i no s’incrementi la quantia als aturats que en tenen més, ja que amb això s’està desatenent les que més ho necessiten, llars en què hi ha diversos menors a càrrec, que tenen d’alimentar-se i vestir-se. “És totalment injust que tingui la mateixa prestació un treballador amb 2 fills que un que en té 4 o 5, perquè aquestes famílies amb més fills tenen necessitats més grans. Aquest plantejament deixa els pares i mares de família nombrosa en una situació d’indefensió perquè tots els fills han de menjar, anar a escola, alimentar-se i vestir-se, i no pot ser que es pensi a cobrir només les necessitats de dos; a més, les famílies nombroses tenen un alt grau de vulnerabilitat, tenen poca capacitat d’estalvi, ja que viuen al dia a causa de les seves elevades despeses”, destaca la FEFN.

La gerent de la FEFN, Yolanda García, i el director de Relacions Institucionals d’aquesta entitat, es van reunir ahir amb el director general del SEPE, Gerardo Gutiérrez Ardoy, a qui havien sol·licitat una trobada per plantejar diverses qüestions relacionades amb les prestacions de feina i les famílies nombroses, en concret, per reclamar que es tingui en compte la composició familiar dels aturats, de manera justa i sense restriccions.

A la reunió d’ahir, en què també va participar la subdirectora general de Polítiques Actives d’Ocupació, Carmen Menéndez González-Palenzuela, la FEFN va demanar que s’incrementi la prestació per desocupació en un 25% de l’IPREM per fill, a partir del tercer, i computant tots, perquè les necessitats econòmiques s’incrementen per cadascun sense excepció.

Feu un comentari