Convoquem una beca de “Joventut i Lideratge”: estiu internacional solidari per a fills de famílies nombroses

AIPC Pandora i la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) convoquen, per segon any consecutiu, una beca per a joves de 15 a 24 anys que vulguin tenir una experiència d’estiu internacional solidari, participant en el programa Joventut & Lideratge de AIPC Pandora. La beca té una dotació de 3.000 euros, que aniran destinats a cobrir les despeses de participació, viatge i manutenció, de el jove en el programa de voluntariat internacional.

Joventut & Lideratge és un dels programes de suport a l’Excel·lència i Igualtat d’Oportunitats en Educació Internacional, promogut per AIPC-Pandora, per ajudar els joves a participar en Programes d’Educació Internacional realitzant tasques de voluntariat en comunitats locals. Està orientat a nois i noies d’entre 15 i 23 anys residents a qualsevol lloc d’Espanya. El programa es desenvolupa a l’estiu a l’estranger, tot i que inclou formació específica a Madrid. El termini de recepció de candidatures per al 2020 finalitza l’11 de març (inclòs).

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses realitzarà una preselecció en base als criteris d’idoneïtat per a la participació en el programa d’AIPC-Pandora i de potencial aprofitament de l’ajut per part dels joves, preselecció que serà enviada a AIPC-Pandora perquè realitzi la selecció final, incloent una entrevista personal.

Els requisits per optar a la beca són, a més de complir l’edat indicada, ser fill de famílies nombroses associades a alguna Associació de Famílies Nombroses integrada a la FEFN, tenir talent educatiu (acadèmic, social, cultural o esportiu) i recursos econòmics limitats, segons es detalla a les bases de la convocatòria.

Les candidatures, amb tota la documetació que es recull en les bases, s’han d’enviar a info@familiasnumerosas.org indicant en l’assumpte «Beca Pandora». El termini de presentació de candidatures finalitza el proper 11 de març de 2020. Bases de la convocatòria amb tots els detalls de el programa i presentació de candidatures AQUI. Model de carta de referència AQUÍ.

L’objectiu d’aquest programa i d’altres similars que desenvolupa la Fundació Pandora és donar suport a joves amb talent educatiu (acadèmic, social, cultural o esportiu) però sense prou recursos econòmics familiars, oferint-los l’oportunitat que desenvolupin correctament tot el seu potencial personal, acadèmic , professional i social, i, alhora, contribueixin a la construcció d’un món just, sostenible, equitatiu, solidari i en pau.

Estiu Internacional Solidari i microprojectes

AIPC Pandora és una entitat sense ànim de lucre, que compta amb diversos programes de formació i educació internacional per a joves, a fi de promoure l’educació intercultural. Entre ells, el programa d’Estiu Internacional Solidari, un programa grupal d’educació global experiencial per a estudiants de secundària i batxillerat amb edats compreses entre els 13 i els 18 anys, de 3 setmanes de durada durant el mes de juliol, que ofereix una total immersió en diferents cultures i països. També ofereix un programa de voluntariat grupal per a adults (de 8 a 15 persones) que realitzen micro accions de suport a projectes locals que comencen i acaben amb el grup. El voluntari s’integra en un grup que surt d’origen i treballa com a equip en destí acompanyat d’una persona coordinadora.

Any Escolar a l’estranger

AICP Pandora ofereix també als joves el programa d’Any Escolar a l’estranger per estudiar en un centre de secundària o batxillerat de país en qüestió, desenvolupant el curs escolar corresponent a la seva edat i estudis acadèmics, mentre es conviu amb famílies locals altament motivades per acollir els joves, integrar-los en les seves famílies i compartir amb ells el seu idioma i cultura. A més, l’estudiant té la possibilitat de participar en activitats complementàries de formació per a la ciutadania global, com ara voluntariat, participació en cursos de formació sobre temes socials o activitats culturals diverses, amb la finalitat de desenvolupar competències transversals com l’empatia, la comunicació o la interculturalitat, de la mateixa manera que les seves competències acadèmiques.

Feu un comentari