Consells per a la Gestió de la Llar per a Famílies Nombroses

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), les famílies nombroses a Espanya arriben a la xifra actualment de 752.600. Són moltíssimes persones, que han d’abordar amb certa dificultat algunes tasques que en altres casos són més assumibles.

La mateixa gestió de la llar on conviu molta gent es converteix en un autèntic repte que pot afectar a nivell psicològic i econòmic.

A FANOC intentem ajudar sempre les famílies nombroses en tots els sentits i també volem en aquest cas donar-te certs consells amb què millorar la gestió de la llar, no només perquè sigui més fàcil aquesta convivència sempre complexa, sinó també per compartir uns valors importantíssims als més petits.

Planificació i rutines diàries per a la teva família

Entre els primers consells a famílies nombroses sobre la gestió de la llar, cal recalcar que la cura de la casa és una cosa que afecta tothom, des dels més petits fins als adults.

La planificació i les rutines que cal fer cada dia per part de cada integrant de la família, ajuden a repartir millor les tasques de la llar, a tenir una visió global del treball requerit de cadascú.

Amb una mica d’esforç de tots és possible tenir una casa neta, ordenada, cuidada, saludable i funcionalment perfecta per a qualsevol cosa que vulguem fer-hi. Des del dinar o el sopar familiar fins a jugar, veure la tele o fer una mica d’exercici.

La planificació serveix per a tothom. Els joves poden identificar la quantitat de coses que cal abordar perquè la casa estigui ben gestionada entre tots. Els ajuda a sentir-se integrats a la dinàmica familiar i els ajuda a afrontar com podria ser el futur en una llar pròpia.

Per als adults també és de gran ajuda. No només els descarrega de tasques supèrflues que poden fer els fills i les filles. Els permet comprovar si tot està perfectament planificat o si hi ha alguna cosa que se’ls escapa d’alguna manera.

Neteja i manteniment de la llar

Treure les escombraries, passejar el gos o fer la compra són tasques importants que es poden incloure a les rutines comentades. Tot i això, el que més rellevància té de tot és la neteja que aconseguim a la llar i el manteniment que permeti conservar-la tot el possible.

Una de les estratègies que funciona millor és crear un calendari setmanal o fins i tot mensual, amb tots els membres de la família.

Pots assignar noms i colors a cadascú i anar indicant les tasques que ha de fer cada dia de la setmana.

És important distingir les responsabilitats segons l’edat de cada membre de la família, però en general convé destinar la neteja de les habitacions als qui estiguin a cadascuna.

El bany és una de les tasques de neteja més difícils. Associa la feina de forma molt esporàdica i aquell dia no vinculis cap objectiu més de neteja.

Altres necessitats pràctiques com doblegar la roba neta, escombrar el terra de les zones comunes o fins i tot ficar els plats i coberts al rentaplats són molt més senzills i poden estar associats a qualsevol membre de la família. Un dia cadascú farà d’aquest tipus de tasques una cosa molt lleugera.

Els pares haurien d’encarregar-se del manteniment de la casa que requereixi més esforç o productes químics especials, perquè els menors no hi tinguin accés en cap moment.

Gestió econòmica de la família

En cas d’una família nombrosa, la gestió dels dinars, sopars, dinars, esmorzars, etc. és una cosa importantíssima.

A més de la logística que requereix, també representa una de les despeses econòmiques més grans.

El nostre consell és que es planifiquin les compres com a mínim setmanalment. Si és possible cap a elaboracions que puguin aprofitar-se entre tota la família i durant diferents dies.

Hi ha descomptes per a famílies nombroses en molts productes alimentaris. A més, els establiments treuen promocions que de vegades són interessants si et planifiques amb prou antelació.

També podeu aprofitar els descomptes per a famílies nombroses d’establiments d’alimentació. Busca a la nostra secció «Beneficis» totes les oportunitats per sectors que tens disponibles.

Per descomptat, les famílies nombroses tenen ajudes de tipologia molt diferent, amb les quals es pot fer molt més suportable la compra periòdica d’aliments o de productes de neteja per a la llar.

No dubtis a consultar-nos qualsevol cosa en què et puguem ajudar perquè puguis millorar la gestió de la teva família nombrosa en aquest sentit.

Involucra els nens en la gestió de la llar

Els més petits també hi han d’estar involucrats en la gestió de la llar. D’aquesta manera els ensenyes responsabilitats i se senten part activa de la cura de la casa.

Però sobretot els transmets valors de gran rellevància per a la construcció de la seva personalitat, sobre com és d’important col·laborar tots en la cura de l’habitatge i de com una família nombrosa ho pot fer perfectament amb l’organització adequada.

Feu un comentari