Com obtenir el descompte en AVE per família nombrosa?

El descompte en AVE per família nombrosa és un dels quals pots aprofitar per a viatjar en aquest tren d’alta velocitat entre diferents ciutats espanyoles.

Aquest descompte, a més, té molts avantatges a part del fet de reduir de manera considerable el preu del bitllet.

T’expliquem tot el que has de saber sobre el descompte de família nombrosa per a l’AVE, amb la finalitat que puguis aprofitar-lo sempre que vulguis.

Què és i com aplicar el descompte en AVE per a famílies nombroses?

El descompte per a AVE de família nombrosa és una reducció percentual del preu del bitllet, que pots aprofitar en el moment de la compra.

Si realitzes el procés en línia, hauràs de seleccionar aquest descompte per família nombrosa per a AVE abans de conducta al pagament.

Si ho realitzes presencialment en les taquilles de l’estació, hauràs de portar la documentació requerida. A més, també se’t sol·licitarà en el moment de mostrar el bitllet abans de pujar a l’AVE.

Beneficis de viatjar en AVE amb descompte familiar

Els beneficis de viatjar en AVE amb descompte familiar són varis, començant pel propi descompte econòmic que pots aprofitar. Aquí es diferencia entre les categories de família nombrosa general i especial:

 • Descompte AVE família nombrosa general: 20% per a cada integrant de la família.
 • Descompte AVE família nombrosa especial: 50% per a cada integrant de la família.

A més d’aquest descompte, un altre benefici importantíssim és que pots aprofitar la rebaixa sobre el preu del bitllet, independentment de les persones de la família que viatgeu al tren.

És a dir que no fa falta que tota la família nombrosa viatge en l’AVE perquè el descompte sigui efectiu. A partir d’una sola persona ja es pot aprofitar, individualment, per a cada bitllet.

D’altra banda, també és un benefici a ressaltar el fet que el descompte en AVE per a família nombrosa és acumulable amb uns altres, tret que s’especifiqui el contrari.

Documentació necessària per a obtenir el descompte AVE

La documentació que has de presentar perquè el descompte de família nombrosa en Renfe AVE et sigui vàlid i, per tant, puguis pujar al tren sense cap problema, és la següent:

 • Bitllet de tren.
 • Documents justificatius per a l’obtenció del descompte corresponent.
 • Títol de família nombrosa en vigor. També és possible presentar fotocòpia, però recomanem que sigui un document original igualment.
 • Com a excepció es pot presentar un títol de família nombrosa caducat, però amb la sol·licitud de renovació emplenada.

Pas a pas per a sol·licitar el descompte AVE

Si acudeixes a una taquilla de l’estació de trens i sol·licites un bitllet per a viatjar en AVE, podràs també fer la sol·licitud del descompte per a família nombrosa.

Porta la mateixa documentació que la que necessites per a pujar al tren i podran expedir el bitllet amb el descompte aplicat a l’instant.

Ara bé, si faràs el procés en línia, és possible que no sigui tan clar trobar el descompte de família nombrosa per a viatjar en AVE, per la qual cosa t’ajudem amb els passos a seguir:

Pas 1 – Accedeix a la web

Compra els bitllets oficials de Renfe per a viatjar en AVE des de la web oficial de renfe.es, així t’assegures de poder consultar la disponibilitat total de bitllets i de poder aplicar tots els descomptes que siguin possibles.

Pas 2 – Tria el teu viatge

Selecciona l’estació d’origen en el camp Des d’i selecciona l’estació de destinació en el camp Fins a.

Pas 3 – Configura el viatge

En seleccionar els camps Des d’o Fins a, apareix automàticament la selecció d’opcions per a la configuració del viatge.

Les opcions disponibles són les següents:

 • Viatge d’anada i tornada o només anada.
 • Número de passatgers.
 • Codi promocional.
 • Data d’anada.
 • Data de tornada.
 • Filtre de cerca amb trens que tinguin plaça H (places per a ancoratge de cadires de rodes).

Una vegada tinguis la configuració aplicada, selecciona “Buscar bitllet”.

Pas 4 – Tria el tren

Tant per a anada com per a volta veuràs una successió de trens disponibles. Tria el que millor et vingui per pressupost i horari. Tens diverses opcions de servei, però cap d’elles condicionarà que puguis usar el descompte per a família nombrosa en l’AVE.

Prem CONTINUAR quan hagis acabat la teva selecció.

Pas 5 – Aplica el descompte!

Una vegada realitzats els passos anteriors, accedeixes a la pàgina d’Informació del viatger, on has d’indicar les teves dades personals i, opcionalment, el número Més Renfe si tens targeta de la companyia.

El següent apartat és el relatiu a “Descomptes, servei d’assistència i codis promocionals”.

La confusió que ofereix aquest apartat és que té un blego de descomptes disponibles i en ell no apareix l’opció de família nombrosa.

Està indicat de manera separada amb la pregunta: “Disposa de targeta de Família Nombrosa?” i la possibilitat de fer check.

Prem sobre el camp disponible i t’apareixeran, tant per a l’anada com per a la volta, els següents camps que has d’emplenar:

 • Tipus de targeta, per a diferenciar entre General i Especial.
 • Comunitat Autònoma.
 • Data de naixement.
 • Núm. de document.

Recorda que has de fer aquesta acció per a cada bitllet, tant si és d’anada com també per al de tornada i per a cada viatger.

A continuació només has d’acabar el procés de compra i el descompte serà aplicat en el cost total.

Feu un comentari