Com ajudar els infants a vèncer la por al dentista?

Aquesta por té nom: odontofòbia. El que encara molta gent sembla desconèixer és que les consultes odontològiques disposen d’un ampli ventall de recursos perquè l’estada resulti molt confortable, fins i tot quan es tracta d’atendre nens i nenes. Els odontòlegs pediàtrics no només estan preparats per aplicar el tractament indicat, sinó que a més dominen les habilitats necessàries perquè els seus pacients estiguin relaxats i entenguin que visitar el dentista és natural.

Precisament, el primer pas per evitar que la por al dentista aparegui durant la infància és normalitzar-ne l’existència; és a dir, que acudir a la clínica dental sigui quelcom rutinari, com ho és revisar-se la vista, per exemple. Si des de petits acompanyen el pare o la mare a la consulta, i veuen que allà no passa res de dolent, quan els toqui a ells, no s’hi oposaran.

Per altra banda, també és important triar una clínica on l’ambient sigui agradable i dels professionals de la qual tinguem bones referències. Aquí, tornem al punt anterior: si el nen ja la coneix perquè ha acompanyat anteriorment els seus pares, tot plegat serà molt més senzill.

Un altre aspecte important, que funciona tant amb els adults com amb la infància, és la prevenció. L’ideal és que les primeres visites al dentista consisteixin en revisions periòdiques, doncs no són invasives i, el més important, evitaran la necessitat de fer actuacions més endavant que puguin resultar molestes.

L’odontologia pediàtrica és una de les especialitats d’Instituts Odontològics. Les nostres clíniques dentals compten amb professionals preparats per atendre infants amb la cura i l’atenció que mereixen.

 Baptiste Chailan, Director Mèdic d’IO

Instituts Odontològics ofereix promocions exclusives per a socis de FANOC que pots veure aquí

Feu un comentari