Nou govern a Espanya

Raul Sanchez, director de FANOC

Comencem un nou govern a Espanya. No hi ha hagut cap Ministeri de Famílies, com demanem des de fa temps, i en canvi s’ha creat un Ministeri d’Infància i Joventut, un Ministeri de Drets Socials, i un Ministeri d’Igualtat. Qui serà el que atengui el suport a les famílies? I el suport a la natalitat? Qui coordinarà i proposarà les mesures que necessitem amb urgència davant la gravíssima crisi demogràfica, que ja està perjudicant a tot el nostre sistema de benestar? Ens temem que ningú ho farà. Que seguirem amb batalletes particulars, i perdrem de nou una oportunitat per a tenir unes veritables polítiques familiars, com es fa a tota Europa.

A Catalunya la situació no és molt diferent: seguim sense polítiques específiques i sense un pla estratègic per facilitar la natalitat d’aquells que voldrien tenir fills, així com mesures per a que no es penalitzi les famílies nombroses, i per a que es valorin com un bé social per a tots. Mentre el moviment ‘childfree’ (no fills) va creixent, les famílies nombroses som els que aportem els infants que pagaran demà el benestar dels qui han decidit no tenir-ne i disposar així de ‘més recursos’ per a ells mateixos. És això just? 

FANOC seguirà lluitant per aconseguir una societat més justa per aquells que sí apostem pel futur, com som les famílies nombroses.

Feu un comentari