Carta a les famílies nombroses davant la proposta de supressió del títol de família nombrosa

Estimades famílies,

Com haureu seguit per les nostres informacions en xarxes i en la web, així com pels mitjans de comunicació, estem en un moment crític per a les famílies nombroses.

L’avantprojecte de la nova llei de diversitat familiar que ha aprovat el govern espanyol fa uns dies, per a iniciar la seva tramitació parlamentària, ordena suprimir el terme “família nombrosa” de l’actual llei de protecció a famílies nombroses, i canviar-lo pel de “famílies amb majors necessitats de suport a la criança”.

Això significa que desapareix el títol de família nombrosa, i es crea un de nou, el “títol de família amb majors necessitats de suport a la criança”, que engloba no sols famílies nombroses sinó tot tipus de situacions de convivència familiar. Encara que hem aconseguit una reclamació històrica nostra, que és que les famílies de quatre fills es considerin de categoria especial, és evident, i així ho han manifestat en diverses ocasions els seus promotors, que aquest títol acabarà atorgant-se finalment només a llars (no només nombroses) amb rendes baixes.

Això significa que si s’aprova aquesta llei com està ara, s’esborrarà a les famílies nombroses de tota la nostra legislació, per la qual cosa deixarem de ser objecte de les polítiques públiques, i de reconeixement per la major aportació que fem per al manteniment del sistema de benestar i del capital humà.

Farem tot el possible, al costat de totes les altres associacions de famílies nombroses, agrupades en la Federació Espanyola de Famílies Nombroses, perquè això no sigui així i es mantingui la condició legal i el títol de família nombrosa. Perquè, com succeeix amb altres col·lectius amb situacions específiques, la legislació protegeixi les famílies nombroses i, sobretot, no les penalitzi.

Us anirem mantenint informats dels avanços durant la tramitació parlamentària fins a l’aprovació de la nova llei, que durarà uns dos o tres mesos. Podeu llegir la nostra posició inicial en aquesta nota de premsa que enviem als mitjans. Qualsevol ajuda i qualsevol aportació és benvinguda.

Què es pot fer per ara?

1.    Hem iniciat una campanya de signatures perquè no s’elimini el concepte de família nombrosa. Necessitem la vostra signatura i que ens ajudeu amb la difusió per a portar milers i milers de signatures al Congrés dels Diputats:

2.    L’avantprojecte de llei està en període d’exposició pública i tant ciutadans com entitats poden enviar les seves propostes fins al dimarts 27 de desembre. Val la pena que envieu les vostres, en les quals consti la petició perquè es mantingui el títol de família nombrosa per a les llars amb tres o més fills, i perquè s’augmentin els beneficis per a aquestes famílies, que estan sense tocar en l’avantprojecte de llei. Com fer-ho?

–    Cal escriure un correu electrònic amb les vostres aportacions a: informacion-publica@mdsocialesa2030.gob.es
–    Indicar en l’assumpte: “DG/DSA/73/22 APORTACIONS + NOM DE L’ENTITAT O PERSONA”.

Per facilitar la participació de les famílies, hem preparat un model de presentació d’al·legacions que podeu descarregar aquí i omplir amb la vostra petició (s’ha d’anara al menu ‘arxiu’ i fer clic en ‘descarregar’). També podeu senzillament copiar el text i enganxar-lo en el correu que envieu al ministeri, posant les vostres dades.

3.    D’altra banda, necessitem tenir més força i recursos que ens permetin major impacte, necessitem ser MOLTS SOCIS. Si encara no us heu associat, ara és el moment! Necessitem mobilitzar a milers de famílies. Ajuda’ns a defensar els drets de les famílies nombroses!

4.    Si no ets família nombrosa, pots col·laborar amb la campanya amb un donatiu. Aquests tres últims anys la Generalitat ens ha reduït la subvenció un 50%, per no parlar de la ridiculesa de la de l’ajuntament de Barcelona, que ens va concedir només MIL euros per a tot l’any 2022. Ajuda’ns per a continuar defensant els drets de les famílies nombroses!

Moltes gràcies per tot el vostre suport!

Us desitgem un molt bon Nadal al costat de les vostres famílies, i que el nou any ens porti a les famílies nombroses tot el reconeixement que mereixem!


Emilia Tarifa, presidenta i mare de vuit fills

Feu un comentari

X