Bo social de la llum: prorrogada fins a desembre la bonificació especial del 60% i 70%

El Govern ha prorrogat fins al mes de desembre l’ampliació de la bonificació especial del bo social de l’electricitat, que suposa aplicar un 60% sobre el preu del consum de llum, en lloc del 25% de sempre. En el cas dels consumidors amb vulnerabilitat severa, la bonificació especial és d’un 70& en lloc del 40% habitual). També s’ha ampliat i estès fins a final d’any la rebaixa de l’IVA de la llum, que ara serà del 5%, la qual cosa també suposarà una petita rebaixa de la factura elèctrica a tots els consumidors.

Aquesta mesura està dins del paquet d’accions anticrisi aprovat fa uns dies pel Consell de Govern (veure Reial decret aquí) per a fer costat a les famílies davant l’actual inflació, en haver-se disparat els preus dels combustibles, l’electricitat, a més de molts altres béns de primera necessitat, entre ells, l’alimentació. Precisament, donada la situació econòmica delicada que estan passant moltes famílies per l’alça de preus, la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) va demanar fa uns mesos al Govern que ampliés la bonificació especial del bo social de la llum fins a final d’any.

Així, el 60% de descompte en el consum, que inicialment s’anava a aplicar fins a juny, es continuarà aplicant ara fins al 31 de desembre, la qual cosa suposarà alleujar la factura elèctrica dels pròxims mesos per a milers de llars, entre ells, les famílies nombroses, un dels col·lectius que poden acollir-se al bo per les seves necessitats especials de consum.

Al setembre es posaran en marxa altres mesures especials com el bo de 200 euros, que arribarà a algunes famílies amb pocs ingressos, o la rebaixa del preu dels bitllets o bons en transports públics.

2 comentaris a “Bo social de la llum: prorrogada fins a desembre la bonificació especial del 60% i 70%”

Feu un comentari