Analitzem amb tècnics del Ministeri de Seguretat Social diverses mesures de protecció a les famílies nombroses

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) s’ha reunit amb diversos tècnics del Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social per plantejar algunes mesures relacionades amb la protecció social a les famílies nombroses. En concret, pel que fa a la nova prestació per criança, que ha entrat en vigor vinculada a l’Ingrés Mínim Vital (IMV) i que també poden rebre famílies que no superin un cert nivell de renda.

Sobre aquesta ajuda, la FEFN ha plantejat als assessors del Ministeri que dirigeix ​​José Luis Escrivá la injustícia que suposa que l’índex corrector dels ingressos, pel qual s’incrementa el nivell de renda en funció de la composició familiar, es limiti a les famílies de 3 fills, sense tenir en compte la realitat econòmica i necessitats de les fmílies amb més fills.

Des de la FEFN es reconeix la millora que s’ha introduït quant al nivell d’ingressos per al cobrament del complement d’ajuda a la infància respecte als límits anteriors de renda de la prestació per fill a càrrec, però es demanen mesures correctores que suposin tenir en compte a tots els fills, elevant el llindar dingressos per tenir dret a lajuda, dacord amb el nombre dintegrants de la família.

En concret, la FEFN demana que s’incrementi en 0,3 per cada fill l’escala d’increments establerts per poder accedir a la prestació, i el mateix en el cas de l’IMV, que també té un topall d’ingressos per a llars de 3 fills, sense que s’ampliï en cas de famílies amb més fills. La FEFN ha insistit que tots els fills compten, en el sentit que tots tenen necessitats d’alimentació, vestit, educació, etc., i que per aquesta raó, no es pot manejar igual la renda d’una llar de 5 persones que d’un de 7 o 8. “Si hi ha més fills, hi ha més necessitats”, destaca la Federació.

A la reunió, en què han participat Eduardo Galicia, vocal de la Junta Directiva de la FEFN, la gerent, Yolanda García, i el director de Relacions Institucionals, Luis Herrera, s’han abordat altres qüestions que afecten les famílies nombroses. Entre d’altres, el complement per maternitat a les pensions, que, amb el nou sistema, perjudica les famílies nombroses.

Retards en la prestació per maternitat

Durant la trobada, la FEFN també ha abordat amb els tècnics els retards en el pagament de les prestacions per maternitat, en què el Ministeri està treballant per solucionar qualsevol demora i recomanant alhora la conveniència de fer el tràmit de manera telemàtica perquè el reconeixement de la baixa per maternitat  sigui automàtic.

Finalment, la FEFN ha aprofitat la trobada amb els assessors del ministre per exposar la seva proposta de cotització per als pares i mares que deixen de treballar durant un temps per cura de fills, una situació que afecta moltes famílies, especialment les famílies nombroses . La Federació ha explicat les línies principals d’aquesta mesura, que ha estat objecte d’un estudi de viabilitat per part de la Universitat de Vigo, i que pretén reconèixer el temps dedicat a la cura dels fills a tots els pares i mares i garantir-los el mínim de cotització per poder accedir a una pensió contributiva.

Feu un comentari