Ajuda de 200 euros del Govern espanyol: Com demanar el bo? Tots els requisits que cal complir

FANOC denuncia que el límit d’ingresos per a rebre’l no té en compte el nombre de infants a càrrec, per la qual cosa les famílies nombroses tornen a ser discriminades

L‘ajuda de 200 euros ha estat una de les mesures més destacades del nou pla anticrisi del Govern espanyol per fer front a l’increment de preus, entre altres motius per la crisi energètica derivada de la guerra a Ucraïna. El president de l’executiu estatal, Pedro Sánchez, va anunciar una ajuda directa de 200 € en un únic pagament, si bé no tots els ciutadans espanyols podran accedir al bo. Com demanar l’ajuda de 200 euros? Quins requisits cal complir per beneficiar-s’hi? T’ho especifiquem en aquesta guia (de beteve.cat).

Què és l’ajuda de 200 euros?

L’ajuda de 200 euros anunciada pel Govern espanyol consisteix en un pagament únic per a les persones que acreditin un nivell baix d’ingressos i de patrimoni. Amb aquesta mesura i d’altres, com la rebaixa dels preus del transport públic, el govern de Pedro Sánchez busca fer front a l’increment generalitzat dels preus com a conseqüència de l’augment del cost de l’energia i de la guerra a Ucraïna.

Qui es pot beneficiar del xec?

Les persones que opten al xec de 200 € són aquelles persones físiques amb un baix nivell d’ingressos (menys de 14.000 euros anuals) i de patrimoni (menys de 43.196,40 € anuals), d’acord amb el text publicat aquest diumenge al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE). Per obtenir aquestes dues quantitats, especifica el butlletí, se sumaran els diners de totes les persones que visquin en el mateix domicili que el sol·licitant i tinguin una relació de parentesc, de matrimoni o d’afectivitat d’un mínim de dos anys.

Dins del grup de persones físiques, s’inclouen:

  • treballadors
  • autònoms
  • aturats
  • famílies

L’Estat calcula que, en total, se’n beneficiaran 2,7 milions de persones a Espanya.

Com demanar l’ajuda de 200 euros?

Tal com recull el BOE, per demanar l’ajuda de 200 euros caldrà fer la presentació corresponent a la Seu Electrònica de l’Agència Estatal d’Administració Tributària. Caldrà fer-ho mitjançant un formulari electrònic, que estarà disponible fins al 30 de setembre. Aquí, l’usuari haurà d’incloure tota la informació sobre els ingressos i el patrimoni, així com demostrar la seva residència legal a Espanya i altres documents necessaris.

Qui vulgui beneficiar-se del xec també haurà d’informar sobre el seu compte bancari on desitja rebre l’ingrés dels 200 euros.

Requisits per obtenir el bo

A continuació t’especifiquem tots els requisits que cal complir per obtenir l’ajuda de 200 euros del Govern espanyol:

  • Menys de 14.000 euros anuals en ingressos.
  • Menys de 43.194,40 euros anuals en patrimoni.
  • Ser una persona física (treballador, autònom, aturat o família).
  • Tenir actualment residència legal a Espanya i haver-la tingut el darrer any.
  • No ser beneficiari de l’ingrés mínim vital o determinades pensions abonades.

Vols saber més? Mira les preguntes freqüents sobre l’ajuda de 200 euros per a persones físiques de l’AEAT.

 

 

Feu un comentari