Norauto, Fundació Valora i la Federació Espanyola de Famílies Nombroses lliuren sistemes de retenció infantil a famílies amb pocs recursos

La cadena de manteniment i equipament integral de l’automòbil ha recuperat sistemes de retenció infantil dels seus clients i els ha donat a famílies sense recursos a través de la col·laboració amb aquestes organitzacions

Els sistemes de retenció infantil són obligatoris i molt importants. Lamentablement, moltes famílies no disposen dels recursos necessaris perquè els seus fills vagin amb una cadireta de cotxe adequada i segura. Conscients d’això, Norauto, Fundació Valora i la Federació Espanyola de Famílies Nombroses posaven en marxa a l’octubre de 2017 una campanya de recollida de sistemes de retenció infantil, gràcies a la qual nombroses famílies amb menys recursos poden comptar amb una cadireta de cotxe segura i adequada a l’altura i pes dels seus menors.

Les Associacions de Famílies Nombroses s’han encarregat de recollir el material en els centres de Norauto, per canalitzar-se després a les famílies que ho puguin necessitar. Des de FANOC hem rebut quatre cadiretes de Norauto de Tarragona, tres de Sant Boi de LLobregat, una a Salt i dues de Blanes. A través de les delegacions de l’entitat les cadiretes s’han donat a les famílies que les necessitaven.

Els sistemes de retenció infantil redueixen en un 75% les morts i en un 90% les lesions en cas de patir un accident de trànsit. No obstant això i malgrat la seva obligatorietat, molts nens no compten amb aquest dispositiu tan important per a la seva seguretat i molts d’ells porten un SRI inadequat a la seva alçada i pes per no poder adquirir un de nou. I és que gairebé el 40% de la població infantil viu per sota del llindar de la pobresa, segons dades d’UNICEF.

Norauto, Fundació Valora i la Federació Espanyola de Famílies Nombroses van posar en marxa aquesta iniciativa amb l’objectiu de promoure la reutilització de cadiretes en bon estat. Per a això, Norauto ha ofert un 15% de descompte als clients que han lliurat un sistema de retenció infantil en bones condicions. Després de la recollida, tècnics de la cadena de manteniment s’encarregaven de revisar que, efectivament aquests sistemes de retenció infantil recollits es trobaven en bon estat per ser lliurats a aquestes dues organitzacions i que les famílies sense recursos també tinguin garantia de seguretat dels seus petits en els desplaçaments en cotxe.

ELS NENS SEMPRE HAN VIATJAR SEGURS
Els sistemes de retenció infantil protegeixen als més petits en cas de patir un accident de trànsit. A més de per la seva seguretat, la normativa obliga que els nens menors i amb alçada igual o inferior a 135 cm viatgin amb un SRI homologat i adaptat a la seva talla i pes.

L’any 2016, 3 dels 18 nens morts menors de 12 anys que viatjaven en turisme o en furgoneta no utilitzaven sistema de retenció infantil ni cinturó. Tampoc ho feien 6 dels 81 ferits hospitalitzats, ni 37 dels 3.484 ferits no hospitalitzats, segons dades de la Direcció General de Trànsit.

En aquest sentit, des Norauto es remarca la importància que els nens vagin en una cadireta de cotxe o alçador, segons pes i alçada, tant en els desplaçaments llargs com de curt recorregut. Igualment, es recorda la necessitat que la cadireta en què viatgen estigui degudament homologada, ja sigui per la R44-04 o la R-129, ja que les dues normatives estan actualment en vigor.

A més, cal revisar amb periodicitat que efectivament el nen està viatjant amb la cadireta adequada a la seva alçada i pes. D’aquesta manera, garantim que el SRI actua i protegeix al menor correctament en cas de ser necessari. Per això, només cal conèixer o consultar els límits màxims de pes o alçada que recomana el fabricant de la cadireta.

Feu un comentari