L’Aerobús farà descompte a les famílies nombroses

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha enviat una carta a FANOC a on indica que ha iniciat la tramitació per incloure els descomptes a famílies nombroses en el Reglament de Viatgers en els serveis de transport públic dins de l’Àrea Metropolitana

L’any 2018 FANOC es va posar en contacte amb la empresa concessionària del servei de l’Aerobús i amb l’AMB (que és qui dona la concessió) per denunciar que no complia amb la Llei de Protecció de Famílies Nombroses, que obliga a uns descomptes a  les famílies nombroses en el cas del transport interurbà.

Donada la manca de resposta per part de l’AMB, FANOC va interposar una denuncia davant de l’Agència Catalana de Consum així com al Síndic de Greuges de Catalunya. En resposta, Joan Maria Bigas, director de l’Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB ha escrit a FANOC assegurant que, un cop confirmat que les bonificacions previstes a la llei no estaven contemplades, ha iniciat la reforma del Reglament de viatgers per incloure-les. La llei de protecció a famílies nombroses contempla un descompte del 20% per a les famílies de categoria general (3-4 fills) i del 50% per a les de categoria especial (5 o més fills).

Així mateix informa a FANOC que la licitació del contracte de concessió del servei de l’Aerobús es troba suspesa fins a la resolució de l’expedient que està tramitant l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO), el que dificulta la introducció de les bonificacions fins que la suspensió no finalitzi.

Descarrega aqui la carta de resposta de l’AMB

 

 

X