La primera farineta: consells per a un deslletament serè

El deslletament és una de les primeres fites importants a la vida d’un nen. És aquest moment en què, en l’alimentació del nen, es comencen a introduir aliments diferents de la llet. No obstant això, el que has de saber és que el canvi no és només nutricional: també comporta fortes implicacions emocionals, perquè representa una primera forma de desafecció entre tu i el teu fill.

D’acord amb les directrius del Ministeri de Salut, el deslletament ha de començar a partir del sisè mes de vida complert, edat en què es creu que el nen pot estar llest per acceptar la culleradeta i empassar-se els primers aliments semisòlids.

Aquí van els nostres 5 consells per afrontar aquesta fase, que pot resultar una mica complicada, en harmonia:

• tractar de respectar un horari precís, per crear una rutina;

• afronta aquest moment amb calma, no t’enutgis si al principi el petit rebutja la cullera i/o si no menja tot;

• utilitza objectes pràctics i còmodes, la trona Pappananna Icon (perfecta des del naixement, amb 8 alçades, 4 angles de respatller i súper compacta) o Smarty Pop (l’original seient elevador, perfecte per als àpats fora de casa i que segueix el creixement de la child) de Cam Il Mondo Del Bambino poden ser dos aliats vàlids;

• no us deixeu condicionar per les històries d’altres mares. Cada nen i cada mare tenen els seus propis temps.

Com a alternativa al deslletament tradicional, alguns pares prefereixen optar per l’autodeslletament (o alimentació complementària sota demanda). Els seus principis són simples: es fa participar el nen en els àpats de la gent gran, perquè pugui experimentar amb el seu menjar, assaborir-lo, jugar. Es tracta de complaure els seus temps i gustos, tenint cura òbviament d’oferir-li aliments adequats a la seva edat, que no ho exposin al risc d’asfíxia. Quin mètode de deslletament triar depèn dels pares: és important seguir els instints i les inclinacions d’un, però també tenir en compte el nen i la seva actitud envers el menjar.

Respira, relaxa’t i gaudeix dels teus primers àpats!

Si vols veure l’oferta de Cam Il Mondo Del Bambino per a socis de FANOC Clica aquí

1 comentari a “La primera farineta: consells per a un deslletament serè”

Feu un comentari