La prevenció: el millor per a tota la família

És ben dit: “millor prevenir que curar”. I a la boca no és l’excepció per això molt important que tota la família acudeixi almenys un cop l’any al dentista per fer una visita de revisió.

Per posar un exemple: es recomana que des de l’inici de l’embaràs s’han de crear uns hàbits higiènics dentals, ja que, en aquesta etapa hi ha canvis hormonals que poden afectar negativament a la boca.

Així mateix des del primer any de vida o des de la sortida de la primera dent, és aconsellable que els nostres nadons es visiten amb el Odontopediatra, Sí, un dentista especialista en nens. La raó d’aquesta visita és fer una revisió dental, perquè així el nostre petit pacient s’acostumi a un “metge de les dents” i sobretot per aconsellar als pares de com establir uns hàbits higiènics, dietètics i nutricionals adequats per evitar problemes en la boca dels nens.

I continuant amb els dits: “la paraula convenç però l’exemple arrossega”. Si els nostres petits veuen que els seus pares i germans grans també visiten al dentista veuran en això una cosa normal, indolor i beneficiós per a ells.

I en cas de trobar alguna situació anòmala és important que aquesta sigui atesa el més aviat possible, actualment existeixen mètodes molt avançats perquè l’experiència de venir al dentista ja no sigui el que era en el passat.

Així que ¡FAMÍLIA !: “millor prevenir que curar”.

Drs. Alonso Medina i Ingrid Martínez.
STOMATEK, Centre Mèdic TEKNON

Feu un comentari