La importància de conèixer el dentista des de ben petit

A partir de l’erupció de dents temporals, al voltant de l’any d’edat, recomanem des de Instituts Odontològics que els pares ens portin als seus fills per a la seva primera revisió. D’aquesta manera podem orientar-los sobre la correcció de possibles hàbits (xumet, succió del polze…) i donar-los una primera valoració de l’oclusió de l’infant i tenir en compte possibles problemes hereditaris. A més a més, és important que les criatures es vagin familiaritzant des de ben aviat amb la visita al dentista, també veient com tracta el doctor als seus pares, la qual cosa és un factor important per a la pèrdua o disminució de la por.

La por al dentista és molt comuna, per això des de Instituts Odontològics reforcem la importància de comptar amb un ambient el més relaxat possible a la clínica i en el gabinet, sense presses. També intentem reduir al màxim el temps a la sala d’espera per tal que no augmenti la possible ansietat.

A l’hora de la visita, la desenvolupem amb empatia guanyant-nos al màxim la confiança de la criatura, sense menysprear, si la té, la sensació de por. Això ho aconseguim explicant-li pas a pas i amb tranquil·litat el passos que realitzarem de forma clara i entenedora: ensenyant-li algun dels instruments que fem servir (miralls d’exploració, aspiradors) i fent-li sentir els sorolls que fan perquè s’hi acostumi i no s’espanti. A més a més, també li expliquem els beneficis del tractament que li realitzarem. Criatures i progenitors ho solen entendre molt bé i això relaxa l’ambient.

L’ortodòncia infantil és doncs vital per tal d’evitar problemes futurs de més complicada solució, i així prevenir, diagnosticar i tractar-los el més aviat possible. També és més manejable una estructura maxil·lofacial en edats primerenques que en edat adulta. Per últim, ajudarem a que augmenti l’autoconfiança de l’infant i afavorirem en la seva correcta funció bucodental.

Dr. Ramon Costa, ortodoncista.

Pots veure aquí  la oferta de Instituts Odontológics per a socis de FANOC.

Feu un comentari