Fundació ONCE i Famílies Nombroses s’uneixen per a millorar l’accés a l’ocupació de les persones amb discapacitat

Signen un conveni de col·laboració que recull també accions relacionades amb l’accessibilitat universal a productes i serveis

Fundació ONCE i la Federació Espanyola de Famílies Nombroses (FEFN) de la que es membre FANOC, han signat un conveni de col·laboració per a millorar la formació i l’accés a l’ocupació de les persones amb discapacitat i, amb això, la seva inclusió social.

L’acord, que recull també mesures relacionades amb l’accessibilitat universal a productes i serveis, el van subscriure José Manuel Trigo, president de la FEFN, i Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundació ONCE, en un acte celebrat a Madrid en el qual van coincidir a assenyalar la importància que entitats socials uneixin les seves forces per a millorar la inclusió de les persones amb discapacitat a través d’accions relacionades amb la formació, l’ocupació i l’accessibilitat.

El conveni al·ludeix al desenvolupament d’accions formatives, teòriques i pràctiques, destinades a persones amb discapacitat amb titulació acadèmica, així com a l’establiment de programes de captació, orientació i inserció laboral de ciutadans amb discapacitat, “amb la finalitat d’aconseguir el seu accés a l’ocupació de qualitat”.

En la mateixa línia, assenyala que Fundació ONCE i la FEFN “podran col·laborar en iniciatives per a la formació i contractació de treballadors amb discapacitat i joves en situació de vulnerabilitat social”.

En matèria d’accessibilitat universal, les dues entitats es proposen col·laborar en el foment d’iniciatives destinades a aconseguir l’accessibilitat universal i el disseny per a totes les persones en espais físics i virtuals.

Així, el conveni parla de l’establiment de “un programa de cooperació per a la promoció de l’accessibilitat universal i el disseny per a totes les persones, inclosos els espais virtuals, en els edificis, instal·lacions i serveis, posant el focus en l’accessibilitat tecnològica”. En aquest sentit, assenyala que les dues entitats podran impulsar jornades formatives en matèria d’accessibilitat universal i disseny per a totes les persones, en diferents àmbits com a accessibilitat física, atenció a clients amb discapacitat, mobilitat, etcètera.

Finalment, el document dedica un apartat a la responsabilitat social corporativa en el qual afirma que la Federació Espanyola de Famílies Nombroses estudiarà la possibilitat de formar part del ‘Fòrum per a la contractació Socialment Responsable’, la fi de la qual és promoure la inclusió de clàusules de contingut social en la contractació pública i privada que afavoreixin al col·lectiu de persones amb discapacitat.

Feu un comentari