Fracàs escolar per problemes de visió

Qui som pares sabem que, a l’entrar els fills a casa, la tranquil·litat surt per la finestra.

Una de les tres causes de més preocupació per als progenitors és, segons la majoria d’enquestes, el rendiment escolar dels seus fills … I, molt especialment, el fracàs escolar.

Sabies que s’estima que fins al 30% de fracassos escolars són deguts, simplement, a problemes de visió de l’alumne? Així és. I té la seva lògica: aproximadament el 80% de la formació dels nostres fills, els arriba a través del sentit de la vista. Així que, si aquesta falla, tot es complica … I pot ser que molt.

Perquè si no veus bé la pissarra, no és molt més fàcil que et distreguis? Si et costa llegir, si et cansa moltíssim fer-ho perquè estàs forçant la vista… Pot realment esperar algú que passis hores estudiant? Si el teu cos -els teus ulls, en aquest cas- no ho aguanten!

¿I si aquest fos el problema del teu fill? T’animem a prestar atenció a algunes conductes que poden ser simptomàtiques d’una deficiència ocular. Aquí tens les més habituals i senzilles de detectar:
1. Es queixa de visió borrosa
2. Es frega els ulls molt sovint
3. Es queixa de mals de cap molt freqüents
4. És habitual que ensopegui amb objectes
5. Llegeix amb el llibre molt a prop de la cara, o escriu amb el cap enganxat a la taula
6. Sempre se seu molt a prop de la televisió
7. Es cansa molt al llegir o té dificultats de comprensió lectora
8. Li costa prestar una atenció sostinguda en el temps a pissarres o pantalles que es troben lluny d’ell
9. Adopta posicions estranyes a classe
10. Té un baix rendiment escolar

Simplement estant atents a aquests deu símptomes, podríem evitar el fracàs escolar en fins a tres de cada deu nens. ¿No val la pena que ens conscienciem?

Si el teu fill presenta algun d’aquests símptomes, visita la teva Òptica Andorrana més propera i gaudeix de les condicions especials que tenim pera totes les famílies de FANOC. T’esperem!

Feu un comentari