FANOC participa en el projecte “Provoquem un canvi” dels supermercats Veritas

Veritas ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) en el seu projecte “Provoquem un canvi”, una estratègia d’activisme empresarial que vol transformar l’entorn incidint en els àmbits de decisió pública per impulsar canvis legislatius. Per dur-ho a terme, han treballat juntament amb agents experts que fa anys que lluiten per causes que tenen un fort impacte social, entre ells  FANOC amb la lluita per la reducció de l’IVA dels bolquers. El resultat és la posada en marxa del projecte “Provoquem un canvi”, que s’ha marcat 3 prioritats inicials:

 • Reduir l’IVA dels productes d’higiene femenina del 10% al 4%.
 • Reduir l’IVA dels bolquers infantils del 21% al 4%.
 • Reclamar ajudes econòmiques per a les persones celíaques, que es veuen obligades a pagar el sobrecost dels productes sense gluten.

Veritas considera que aquestes situacions són marcadament injustes amb col·lectius específics, per la qual cosa es posiciona i es mobilitza per reclamar i impulsar canvis legislatius que ens permetin avançar cap a una societat més justa, conscient i responsable. Per demostrar que aquests canvis són factibles, Veritas es compromet a aplicar el canvi a les seves botigues abans que les lleis reclamades entrin en vigor, assumint els costos de les mesures que impliquen una prestació econòmica o una reducció de la fiscalitat en el preu dels productes.

La iniciativa neix d’una reflexió: la ciutadania fa anys que carrega amb el pes dels desafiaments que plantegen les societats actuals (reciclatge, estalvi energètic, etc.), ara és el torn de les empreses.

MOBILITZANT ELS CLIENTS I CLIENTES

Veritas té clar que no vol fer aquest camí en solitari. Per això farà una tasca pedagògica a les seves botigues, despertant i reforçant l’actitud crítica de les persones. Així, aquells que secundin a través de l’app corporativa les peticions obertes a change.org associades a les 3 causes inicials, podran adquirir els productes al preu que tindrien si la normativa ja estigués en vigor. Veritas n’assumeix la diferència.

ELS AGENTS EXPERTS

El projecte “Provoquem un canvi” surt a la llum després de molts mesos investigant, analitzant informacions i treballant braç a braç amb entitats sense ànim de lucre que coneixen de primera mà aquests temes.

Les associacions amb les quals Veritas ha fet sinergia són:

 • Associació Celíacs de Catalunya
 • Associació de Famílies Nombroses de Catalunya
 • Col·legi de Dietistes-Nutricionistes de Catalunya

Veritas anima clientes i clients a sumar el seu suport a aquelles causes que aquests col·lectius ja tenen obertes a la plataforma de signatures change.org. D’aquesta manera, reforça el coneixement sobre les causes triades perquè les persones puguin decidir per si mateixes, amb criteri i actitud crítica. Ho fa donant a conèixer informació de valor a través de materials informatius a les botigues i missatges a l’app i facilitant l’accés a la plataforma de recollida de signatures.

Com més signatures es recullin millor, ja que serà un accelerador per aconseguir l’adhesió d’altres agents socials, empresarials i institucionals.

MÉS ENLLÀ DELS CLIENTS I CLIENTES VERITAS

La posada en marxa de l’estratègia d’activisme suposa activar un front comú amb els clients de Veritas. Si aconsegueixen canviar les normatives que afecten els productes per a celíacs, bolquers i higiene femenina, hauran aconseguit un canvi en positiu per al conjunt de la ciutadania, clients i no clients de Veritas.

ALGUNES DADES CLAU

 • Una dona gasta, al llarg de la vida, al voltant de 8.000 € en productes d’higiene femenina.
 • L’IVA associat als productes d’higiene femenina actualment és del 10%, igual que en comprar un refresc o l’entrada a un espectacle esportiu.
 • 400.000 persones a Espanya són celíaques.
 • Una persona celíaca gasta al voltant de 911 € més en la cistella de la compra que qualsevol altre ciutadà.
 • A la UE, països com el Regne Unit, Bèlgica, Polònia o França ja concedeixen prestacions econòmiques a les persones amb celiaquia.
 • L’IVA associat als bolquers infantils és del 21%, el mateix que tenen productes com joies, tabac o alcohol.
 • Entre 700 € i 1.000 € anuals és la despesa en bolquers d’un nadó en els seus primers anys de vida.

A continuació podeu veure el video amb l’explicació de la iniciativa pel canvi en el què va participar la Presidenta de FANOC, Emilia Tarifa:

 

2 comentaris a “FANOC participa en el projecte “Provoquem un canvi” dels supermercats Veritas”

Feu un comentari