FANOC es reuneix amb la Consellera de Drets Socials, Violant Cervera

La reunió va tenir lloc a la seu del Departament de Drets Socials el dimecres 27 d’octubre, i va comptar també amb l’assistència d’Anna Figueras, Secretaria d’Afers Socials i Famílies.

Durant la sessió de treball vam donar a conèixer la celebració del 30è aniversari de l’associació, i les fites aconseguides per FANOC en els seus 30 anys de funcionament.

Seguidament es va treballar en una agenda de temes, entre els quals destaquem:

 1. El procediment de l’atorgament del títol de família nombrosa en separacions i famílies enllaçades, sobre tot en els de custòdia compartida, i els problemes derivats.
 2. L’aplicació de la reforma legislativa del 2015 sobre el manteniment del títol i la categoria fins el darrer fill (més la sentència del TS del 25 de març de 2019, sobre el manteniment de la categoria especial).
 3. Les subvencions a la nostra entitat, que s’han reduït un 42% en els darrers 3 anys.
 4. La celebració del nostre 30è aniversari i l’organització del VI Saló de Famílies Nombroses de Catalunya al 2022.
 5. L’impacte per a les famílies nombroses, que tenen vehicles més grans, del nou impost pel CO2.
 6. El pagament del bo tèrmic a les famílies nombroses acollides al bo social d’electricitat.
 7. El retardament en la tramitació dels títols de família nombrosa, i la proposta de FANOC per a la seva digitalització.

També FANOC va convidar tant la Consellera com la Secretària de Famílies a l’acte dels premis del 30è aniversari, que tindrà lloc el dimarts 16 de novembre, a l’auditori de Caixaforum Barcelona.

En acabar, ens vam emplaçar a seguir treballant sobre aquests temes i altres que vagin sorgint, i vam manifestar la plena disposició de FANOC per a col·laborar amb el Departament en tot el que calgui.

2 comentaris a “FANOC es reuneix amb la Consellera de Drets Socials, Violant Cervera”

 1. Bon dia
  He estat mirant a la vostra web , per saber si esteu en el tema de defensa del suplement en la jubilació per mares treballadores.
  Amb el canvi d’aquest aprovat el mes de febrer ( aprox) ens han retirat un dret q teniem , de rebre mensualment un % de la base de cotització, que variava segons el núm de fills. Com sabeu ara ho han deixat a una quantitat fixe x fill a partir del primer.
  Fent demagògia ens han robat molts diners els darrers anys de les nostres vides.
  Sabeu si hi ha alguna situació en la q es pot reclamar aplicar la normativa anterior?
  En el meu cas estic amb una jubilació parcial 25/75, soc laboral de la generalitat de cat, des de 1982.
  Gràcies per la vostra tasca i per endavant per la vostra atenció.
  Att
  Montse Cos Morera

  Respon

Feu un comentari