FANOC demana que puguin anar a comprar dues persones presentant el carnet de família nombrosa

També demana al Departament d’Educació distribuir a les famílies que ho necessitin els ordinadors de les escoles que no es fan servir

Jesús Martín i el seu germà van ser multats el passat 25 de març a Barcelona per anar dos germans a fer la compra per a la seva família d’onze persones: vuit fills, dos pares de 60 i 70 anys i l’àvia de 95, ja que van prohibir anar més d’una persona en cotxe. Després es va corregir i es va permetre anar en cotxe dues persones assegudes en fileres diferents. Malgrat això, els problemes segueixen per a les famílies nombroses que han de fer una compra extra-gran.

L’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) ha rebut diverses queixes de les dificultats que s’estan trobant les famílies arrel de la prohibició d’anar a comprar junts més d’una persona.  Una mare de quatre fills ens comenta que és dur carregar ella sola el menjar per a tota la setmana pels sis membres que viuen a casa . Una altra família explica que van anar dos fills amb dues llistes per a carregar la compra, i a la caixa del supermercat, quan es van adonar que eren germans, els van renyar i els van dir que els hi posarien una multa. Altres famílies comenten que el fet de poder anar només una persona sola a la compra els hi obliga a fer diversos viatges al dia per a poder portar a casa tots els aliments que necessiten.

Davant d’aquesta situació, FANOC demana al Govern espanyol que es tingui en compte a les famílies nombroses davant d’aquesta prohibició, ja que la majoria de les famílies nombroses tenen cinc, sis ,set o més membres vivint a casa i necessiten anar a fer la compra dues persones. FANOC proposa que les famílies nombroses puguin en aquests casos presentar el carnet de família nombrosa  i quedar així exemptes de les multes.

Per altra banda, moltes famílies nombroses s’han adreçat a l’associació per manifestar les dificultats per a que els seus fills segueixin l’escola des de casa per internet per la falta d’ordinadors suficients. Per aquest motiu, i davant l’allargament d’aquesta situació després de la Setmana Santa, FANOC demana al Departament d’Educació que distribueixi els ordinadors que ara no es fan servir a les escoles entre les famílies nombroses que tinguin més infants a casa i menys recursos informàtics.

2 comentaris a “FANOC demana que puguin anar a comprar dues persones presentant el carnet de família nombrosa”

  1. Alguna oficina donde puedan darme más información de como hacer la declaración de la renta como familia numerosa .
    Gracias

    Respon

Feu un comentari