FANOC demana que la nova ordenança de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona tingui en compte a les famílies nombroses

Pau Saumell, secretari de FANOC i l’advocat que va guanyar el recurs de FANOC contra la Zona de Baixes Emissions (ZBE), ha participat en les dues sessions ciutadanes presencials que ha organitzat l’ajuntament de Barcelona per a preparar una nova ordenança per a regular els vehicles que puguin circular per la ciutat, davant l’anul·lació pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de l’actual ordenança, indicant com un dels motius la no atenció a les dificultats dels col·lectius més vulnerables, com les famílies nombroses.

En les dues sessions, en les intervencions de Pau Saumell en representació de FANOC s’ha demanat a l’ajuntament:

  1. Es proposa que les exempcions tinguin en compte la vida natural dels vehicles per no fomentar la renovació de la flota.
  2. En relació amb les indemnitzacions: Es demana que s’indemnitzi a les persones afectades per la vigent ordenança en cas de suspensió definitiva d’aquesta.

La nova ordenança l’està fent l’ajuntament de Barcelona a corre-cuita, per evitar que el seu recurs sigui rebutjat i la sentència del TSJC  d’anul·lació de l’actual ordenança de la ZBE sigui ferma. Des de FANOC el que es demana es que es tingui en compte a les famílies nombroses, que tenen vehicles més antics i més grans, i no poden adquirir un de nou per falta de recursos, sobre tot en aquesta època de forta crisi económica, essent uns dels col·lectiu més afectats i amb un major creixement del risc de pobresa i exclusió social.

Malgrat insistir en aquests punts, segons indica Raul Sanchez, director de FANOC, “ens preocupa molt que de nou les més de 28.000 famílies nombroses barcelonines, moltes amb nens petits, es vegin molt perjudicades en la seva mobilitat. La nova ordenança hauria de fer-se amb perspectiva de família per a no perjudicar la vida de les llars que més malament ho estan passant”.

 

X