Èxit del 8è Congrés de Famílies Nombroses de Catalunya

El diumenge 3 de juny es va celebrar el 8è Congrés de Famílies Nombroses de Catalunya al Parc Tibidabo. El parc es va unir a la celebració fent el ‘Dia de les Famílies Nombroses’, amb entrada gratuïta als menors de 16 anys i un 30% de descompte als adults que siguin membres de família nombrosa.

El lema del congrés, organitzat per FANOC va ser  “Famílies Nombroses, més és més”. Amb aquest lema FANOC va voler donar a conèixer el fet que amb les famílies grans tot suma, ja que hi ha més gastos, però també hi ha més rialles, més diversió, més ajuda a casa, etc.  Qui millor per explicar-ho que Rosa Pich, mare de 18 fills i l’encarregada de la conferència que es va realitzar en el congrés. Sota el títol “Com ser feliç amb 1, 2, 3… fills” Rosa Pich ens va revelar  com es pot ser feliç “i passar-s’ho bomba” amb els fills, una conferència que va estar plena d’anècdotes divertides i reals del seu dia a dia com a gran família nombrosa.

L’acte va tenir lloc de 10h a 12h a la sala d’actes del Parc i va constar en primer lloc de la conferència de Rosa Pich i seguidament es va realitzar l’entrega dels 8è premis FANOC i els guardonats van ser:

Empresa: FestaMusic Grup per la seva aposta per a les activitats de lleure en família i el seu suport
a FANOC.
Institució: Vacances en Família (XANASCAT: Xarxa d’Albergs de Catalunya) per facilitar les vacances de les famílies nombroses.
Publicitat: DANONE (anunci #ExtraordinariaNormalidad) per la positiva imatge de la família a l’anunci.
Personalitat: Victòria Cardona, per la seva labor per difondre i formar en els valors familiars.

Finalment les conclusions i la cloenda van ser a càrrec de Francesc Iglesies, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya; Emilia Tarifa, presidenta de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) i Nana Corredera, membre de la junta directiva de l’Associació de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC).

Durant les conclusions la Presidenta de FANOC va explicar tot el què s’ha aconseguit a través de la lluita que es fa des de l’associació per a les famílies nombroses, com l’ampliació del títol de famílies nombrosa fins el darrer fill, el complement de pensió per a les mares de família nombrosa, les deduccions a l’IRPF de 1.200 euros (o 2.400 en el cas de la categoria especial), el bo social de la llum o la gratuïtat dels passaports i els DNI.

Per la seva part, Francesc Iglesies va remarcar la importància d’aquesta lluita que es fa des de FANOC ja que moltes vegades són el motor per a realitzar noves polítiques familiars que afavoreixen a tots els col·lectius de família.

Després de l’acte,  es va celebrar el Dia de les Famílies Nombroses en el Parc Tibidabo, en el què totes les famílies nombroses que ho van acreditar amb el títol oficial de la Generalitat o el carnet de soci de FANOC van gaudir d’entrada gratuïta pels fills menors de 16 anys (16 anys no inclosos). I els adults un 30% de descompte en l’entrada.

Pots veure totes les fotos aquí

Agraïm al Consorci de la Zona Franca i a Mutua General de Catalunya el seu suport per a què el 8è Congrés de Famílies Nombroses de Catalunya s’hagi pogut fer.

Feu un comentari