Estalvia a la tornada a l’escola sent família nombrosa

La tornada a l’escola és cada cop més a prop i és temps de començar a preparar-la.

Perquè el retorn sigui el més amè possible, tant per als petits com per als pares, cal reservar un espai de temps considerable per organitzar la tornada el més efectiva possible. A continuació, us presentem una sèrie de consells per preparar-la, com així també us detallarem alguns tipus d’estalvi o algunes ajudes disponibles per a famílies nombroses.

Hi ha ajudes per a la tornada a l’escola dels nens?

Setembre és, sens dubte, un dels mesos més temuts per a les famílies amb nens en edat escolar. És el mes en què l’economia familiar es veu incrementada, ja que hi apareixen despeses una mica elevades i tota ajuda ve genial. Tot i això, cal pensar en aquestes despeses com una inversió en l’educació dels nens.

Increment de la deducció per maternitat per despeses d’escola bressol o centres d’educació infantil que consisteixen en un increment de fins a 1.000€ de la deducció esmentada en cas d’haver tingut despeses en aquest concepte. Per a més informació podeu accedir a aquest enlace.

Beques de menjador i de material escolar: s’hi accedeix segons el límit d’ingressos i se sol·licita directament a la direcció de l’escola que les tramitarà. S’ha de tenir en compte la data de sol·licitud ja que es fa al mes de maig.

Val escolar: És una campanya impulsada per la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’atorgar un ajut de 100 euros en concepte de material escolar a alumnes de primària de centres educatius sostinguts amb fons públics. Per sol·licitar-ho pots accedir a  aquest enllaç.

Quins tips podem seguir?

Abans de comprar, revisa el que ja tens: Moltes vegades, per no dir-ne en la totalitat, hi ha material d’anys anteriors que poden ser utilitzats sense cap mena de problema. Per exemple, les motxilles escolars es poden fer servir novament, ja que solen tenir una vida útil força llarga sobretot si se les ha cuidat durant l’any anterior. També revisar els bolis, retoladors i/o llapis de colors ja que alguns poden estar en perfectes condicions.

També es pot revisar si el material dels germans grans pot ser reutilitzat pels més petits

Compra online: avui és summament senzill accedir a botigues en línia de qualsevol costat del país per fer les teves compres. Pots aprofitar els millors preus de cadascuna, comparar fàcilment i, així, estalviar de forma senzilla. Per exemple  materialescolar.esPapelstoreCasa del Libro  són bones alternativas online que a més ofereixen a les famílies nombroses descomptes en papereria, material escolar i llibres.

Reutilització de llibres o lloguer d’ecobook: Moltes escoles tenen un servei de reutilització de llibres gestionat per l’AFA o per la pròpia escola. Així mateix hi ha empreses dedicades al llibre reutilitzable. També podeu consultar l’escola sobre possibles convenis.

Hi ha igualment una iniciativa que permet que venguis els llibres que ja no fas servir perquè puguis comprar altres llibres: en aquest sentit pots aprofitar els avantatges que t’ofereix La Plataforma del Estudiante  on només els has de portar a una de les botigues físiques de Plataforma del Estudiante, on te’ls valoraran i pagaran en el moment, o també ho pots fer online, omplint la fitxa que tenen a la seva pàgina web, a l’apartat de venda de llibres, et respondran i pagaran l’import de la teva venda mitjançant transferència bancària. I per descomptat, com hem comentat abans, no deixis de verificar si els llibres dels germans grans es poden aprofitar.

Identifica el material dels teus fills. Finalment, recomanem marcar amb una etiqueta tot el material de cada fill o filla, ja sigui útils escolars com a uniformes. D’aquesta manera, tant tu com ells podràs saber de manera ràpida i fàcil què els pertany. Així, podran tenir un control més precís de les pertinences. Per ser socis de FANOC podeu gaudir de descompte a MarcaropaStuck On You i a Stikets empreses amb productes per a la marcació de material escolar.

A quins descomptes podem optar?

A l’hora de valorar totes les necessitats que tenim per tornar a l’escola ja no només pensem en material escolar i llibres, també pensem en uniformes, roba, calçat, productes òptics per al canvi o actualització de les ulleres, berenars, etc. la qual cosa hem fet una selecció dels descomptes que com a família nombrosa et poden ser útils en els propers mesos.

Per a la compra de papereria, material per a manualitats i alguns llibres infantils, tant a la botiga com a online, et suggerim visitar Abacus que ofereix a les famílies de FANOC un descompte de 45€ per una compra a partir de 150€.

Si necessites canviar algunes peces bàsiques o adquirir roba en tendència per renovar els armaris pots revisar les opcions i descomptes per a famílies nombroses que ofereix Boboli, GoccoCanadá HouseChicco i altres opcions que pots veure aquí.

Però en cas de precisar canviar el calçat escolar pots valorar els mocasins de Ruah Shoes  (per a nois i noies) que són versàtils, còmodes i amb estil a més ideals perquè els teus fills vagin a l’escola còmodes i protegits amb un mocassí sòlid i resistent. També pots revisar si el producte que cerques és a KoleKole on pots trobar sabates per als teus fills de totes les edats.

En cas de necessitar un canvi en les lents o les ulleres dels teus fills, pots valorar pressupostos amb descomptes especials per a les famílies de FANOC a General OpticaÓptica AndorranaOptica CottetAfflelouVista Optica i altres opcions que pots veure aquí.

Finalment, volem recomanar-te que per a la tornada a l’escola optis per berenars saludables on la fruita sens dubte serà la millor convidada. Pots accedir a avantatges especials com a família nombrosa a les compres Disfruta & VerduraCal FruitosLa Tavella. A la botiga Hero de  Hero Baby trobaràs productes de fruita i iogurts per gaudir de deliciosos berenars. A Veritas trobaràs productes sense gluten i altres alternatives per als teus berenars. No deixeu de revisar aquí altres opcions que poden ser interessants segons el gust i les necessitats d’alimentació dels vostres fills.

Ara que ja coneixes aquests consells i els ajuts disponibles, t’assegurem que la tornada a l’escola serà molt més eficaç suportable que en anys anteriors!

Feu un comentari