30 aniversari: Famílies de FANOC participen en el primer Cafè amb el seu director

Avui, dimecres 3 de febrer a les 11h s’ha realitzat el primer Cafè amb el director de FANOC, Raul Sanchez, on una dotzena de famílies han pogut resoldre tots els seus dubtes sobre les ajudes a les famílies nombroses i proposar suggeriments per FANOC. Es tracta d’una activitat realitzada amb motiu del 30è aniversari de la nostra associació.

La trobada amb Raul Sanchez ha començat per fer un repàs de tot el que actualment s’està treballant des de l’associació sobretot de cara a les pròximes eleccions del 14 de febrer per a poder traslladar als partits polítics les reivindicacions de les famílies nombroses. Per aquest motiu, l’entitat ha assistit a totes les trobades online que organitza “Nueva Economía Forum” amb els candidats dels partits polítics que es presenten a les eleccions i ha preguntat per les polítiques familiars que tenen previstes en els seus programes.

També Raul ha expressat la preocupació davant el comentari que va fer el passat mes d’octubre Pablo Iglesias del partit Unidas Podemos, sobre que el títol de família nombrosa ja no sigui universal i només es doni a les famílies amb les rendes més baixes. Des de l’associació pensem que la renda no pot ser un requisit per obtenir el títol de família nombrosa, ja que aquest és, com el propi nom de “nombroses” indica, un reconeixement i suport a les famílies que tenen major nombre de fills, al marge de la resta de circumstàncies que tinguin aquestes llars o altres, i que s’han de tractar i donar suport, si és el cas, per una via diferent.

A continuació, s’ha fet un repàs de totes les lluites que va fer FANOC amb l’actual crisi de la covid-19, com la rebaixa del preu de les mascaretes higièniques que finalment es va aconseguir amb la rebaixa de l’IVA. També durant el confinament, es va demanar que les famílies nombroses poguessin anar més de dues persones en el cotxe per a fer les compres i que tots els nens poguessin disposar de material informàtic per a realitzar les classes online quan les escoles estaven tancades. Aquestes van ser algunes de les reivindicacions de FANOC entre moltes d’altres.

El director de FANOC ha explicat també que es va enviar en el mes de novembre una carta a tots als ajuntaments de Catalunya i ja s’ha començat a fer una ronda de reunions amb alguns d’ells, per a demanar que les ordenances fiscals per a 2021 contemplin un major suport a les famílies nombroses i evitin la seva penalització, per exemple, en l’IBI; i que les taxes o preus públics contemplin una reducció en funció del nombre de fills.

Finalment, hi ha hagut una ronda de preguntes i suggeriments dels assistents on s’ha aclarit alguns dubtes sobre el manteniment del títol de família nombrosa i també de la categoria especial en les renovacions dels títols; la necessitat de tenir la targeta europea de família nombrosa per quan es viatja, que està prevista que estigui vigent per aquest estiu de 2021; i el buit legal que es troben moltes vegades les famílies nombroses reestructurades amb custòdia compartida amb el dret d’adquirir els dos pares el títol de família nombrosa.

 

 

X