Denunciem davant la CNMC les traves de les famílies nombroses per accedir al bo social. Explica’ns el teu cas!

La Federació Espanyola de Famílies Nombroses va denunciar davant la Comissió Nacional del Mercat de la Competència (CNMC) les traves que han trobat moltes famílies nombroses a l’hora de beneficiar-se del bo social de l’electricitat, que els correspon legalment.

Moltes famílies han notificat les dificultats que algunes elèctriques els han posat a l’hora d’aplicar-los aquesta tarifa elèctrica, denegant l’accés a la mateixa tot i complir els requisits; en alguns casos se’ls ha notificat la pèrdua de l’expedient o els han respost fora de termini (suposat per a la renovació del “antic” bo social) i en altres, la família s’ha vist obligada a canviar d’elèctrica davant les innombrables pegues que li posava la seva companyia de sempre.

Si tu també has patit alguna d’aquestes situacions o altres que t’han impedit o dificultat accedir al bo social, explica’ns-perquè puguem incloure el teu cas a la denúncia davant la CNMC. Per a això, necessitem que ens escriguis a bonosocial@familiasnumerosas.org explicant quin va ser el teu problema concret a l’hora de gestionar el bo, quina resposta et va donar la companyia, etc. Per poder presentar el teu cas davant la CNMC, necessitem que ens facilitis les teves dades i ens autoritzis a l’ús dels mateixos, que seran tractades d’acord amb la llei. Document de cessió de dades (imprimeix-lo, omple’l amb les teves dades i la teva signatura i envia’ns també per correu electrònic).

Feu un comentari