S’acosta la temporada de calefacció, t’expliquem tot sobre el bo tèrmic per a aquest 2020

S’acosta la temporada de calefacció i les famílies es pregunten si es pagarà el Bo tèrmic, una petita ajuda creada pel Govern en 2018, per donar suport a certs col·lectius en les despeses de calefacció.

Aquest anomenat Bo Tèrmic està concebut com ajuda social complementària al bo social de la llum, de manera que afecta els mateixos usuaris, consumidors vulnerables, entre els quals hi ha les famílies nombroses. Així, el bo tèrmic s’aplica d’ofici, és a dir, de forma automàtica, a tots aquells consumidors que estiguin acollits a el bo social elèctric, en concret, als que ho estiguessin a data de 31 de desembre de 2019, que percebran automàticament l’ajuda econòmica per a despeses de calefacció.

La quantia va dels 25 als 130 euros, en un sol pagament, depenent la quantitat de la zona climàtica on estigui situat l’habitatge, si és més o menys freda, i el grau de vulnerabilitat de la família.

Gestió a càrrec de les Comunitats Autònomes

Aquest any, la gestió del bo és a càrrec de les comunitats autònomes, sent cada comunitat qui realitzi les comunicacions als beneficiaris, mitjançant la corresponent carta, i qui gestionarà directament el pagament. Com és un ajut que s’aplica d’ofici, no han de fer res, excepte esperar la carta informativa i posteriorment el pagament, sempre que compleixin els requisits dels col·lectius als quals s’aplica aquest Bo Tèrmic. Per a més informació es pot consultar pàgina web del Ministeri (http://www.bonotermico.gob.es/), llamar al 91 314 66 73 o escribir ciudadano@idae.es.

No ho has rebut el 2019?

Aquells usuaris que tinguessin incidències per no haver rebut el bo tèrmic de 2019 podrien presentar una reclamació per escrit a la Direcció General de Política Energètica i Mines (Passeig de la Castellana, 160, 6a planta, 28071. MADRID), presentant còpia del rebut elèctric de desembre de 2019 en el qual constava que eren beneficiaris del bo social elèctric.

La reclamació pot presentar-la en qualsevol registre. FANOC facilita un model de reclamació (descarregar AQUÍ) i un altre model per a la comunicació del número de compte corresponent  (descarregar AQUÍ).  També per a consultes sobre incidències  podeu trucar al telèfon o enviar un correu amb la incidència  a ciudadano@idae.es indicant l’assumpte “Bono Térmico 2019”.

Feu un comentari