Aquest mes es pot demanar la devolució de l’IRPF de la baixa de maternitat i paternitat de 2014 i 2015

Aquesta tarda estarà ja disponible al web de l’Agència Tributària el formulari per reclamar l’IRPF indegudament retingut en les prestacions per maternitat i paternitat, que podran tramitar en aquest mes de desembre aquells pares i mares que hagin gaudit del permís per fills en els anys 2014 i 2015.

La resta, els que hagin tingut baixa de maternitat o paternitat en 2016 i 2017, podran fer-ho al mes de gener, mentre que els de 2018 no hauran de fer res, ja que la declaració de la renda corresponent a aquest exercici es farà en 2019 i aquí es regularà qualsevol possible retenció efectuada en els primers mesos de l’any abans que s’apliqués la sentència que va dictaminar la il·legalitat de les retencions per aquest concepte.

Tràmit online o presencial

El formulari es podrà presentar online, a través de les tres vies per les quals es presenta la Declaració de la Renda: a través del certificat RENO (amb el número de l’última Declaració de la Renda), amb clau PIN i a través del certificat electrònic. També, per a aquells casos en què sigui impossible l’accés a Internet, el formulari es podrà presentar en paper a les oficines de l’Agència Tributària, si bé la ministra ha recomanant la via electrònica per a una major agilitat i major control del procés.

La titular d’Hisenda ha assegurat que les devolucions es faran de forma ràpida i que al mes d’abril tenen previst haver realitzat tots els abonaments als més d’un milió d’afectats que hi ha, segons els càlculs del Govern. L’import mitjà del que és retornat serà de 1.600 euros en el cas de les mares i de 383 euros, en el dels pares.

Sobre els funcionaris acollits a MUFACE o altres mutualitats, la ministra ha anunciat que encara que la sentència no els afecta, el Govern vol que tinguin el mateix tractament, per això es modificarà la llei que regula la seva situació perquè tampoc se’ls retingui l’IRPF.

La devolució de les prestacions per maternitat i paternitat s’aplicarà a tota Espanya, excepte a Navarra, on els afectats estan a l’espera de saber si finalment poden fer la reclamació.

2 comentaris a “Aquest mes es pot demanar la devolució de l’IRPF de la baixa de maternitat i paternitat de 2014 i 2015”

Feu un comentari