Activitats en família per a famílies nombroses

Els moments en família solen ser aquests records que perduren amb el pas dels anys. Tant se val si l’activitat que han fet tots junts va ser fa cinc anys o ahir, el més probable és que hi hagi una foto en algun àlbum familiar que hagi immortalitzat aquell moment.

En el context en què vivim, on els nens solen passar molt de temps davant de la pantalla de l’ordinador o del mòbil, quina millor idea que passar una estona junts en família fent una activitat que els involucri a tots, tant adults com nens. A continuació, us presentem algunes idees que us serviran per reforçar els llaços familiars!

Jugar a jocs de taula

Una molt divertida activitat per fer en aquestes tardes de pluja en què no es pot sortir fora és jugar a jocs de taula. Avui dia hi ha moltíssims jocs per a tota la família, ja siguin amb cartes simplement o altres, més complets, que inclouen taulers, targetes i històries pròpies. És a dir, les opcions són moltíssimes i per a tots els gustos.

Entre els jocs clàssics més elegits per jugar en família, trobem l’UNO, un joc de cartes en què els colors i els números són els protagonistes. Les regles són molt simples i divertides, de manera que els nens ho passaran d’allò més bé amb aquest joc. A més… Agilitzarà la ment dels més petits!

Un altre joc molt popular avui és el Dixit, la mecànica de joc del qual és molt simple: el jugador haurà d’escollir una carta i, sense que ningú la vegi, a través d’una narració l’ha de d’escriure. La gràcia del desafiament és que cada carta conté una imatge que pot admetre una gran quantitat d’històries. És una opció perfecta per donar curs a la teva imaginació!

Finalment, un altre joc de cartes que recomanem és Polilla Tramposa, amb una dinàmica semblant a la de l’UNO. Cada jugador rebrà un total de 8 cartes i guanya aquell que es queda sense cap a la mà. Per aquí tot igual a l’altre joc esmentat… Però amb excepció que en aquest pots fer trampa! Hi ha algunes regles que permeten fer algun truquillo… però atent, que hi ha un vigilant que et pot agafar i enviar-te al mall.

Cuinar junts al millor estil Masterchef

Hi ha res millor que menjar bo i saludable? Bé, a això hi afegim que aquestes receptes tan saludables i delicioses les podem fer en família. Per tant, cuinar en família és un altre gran pla per a tothom, tant per als pares com per als fills, a qui els encantarà aquesta activitat.

Ja sigui un plat salat com unes postres o alguna cosa dolça, hi ha moltes receptes súper fàcils que podràs fer al costat de la teva família. Patates picades, tacos, amanides, arrossos i molt més; cada plat permetrà que la família es divideixi en rols perquè cadascú formi part del resultat final.

Què millor que acabar el dia veient una pel·lícula mentre gaudeixes d’alguna recepta feta en família? Boníssim i divertit!

Fer esport en família

Una altra de les activitats recreatives en família és fer algun esport en grup. Entre les activitats esportives preferides per fer en família, trobem un clàssic: anar amb bicicleta. Us enrecordeu del moment en què vau aprendre a muntar en dues rodes? Un record que segueix latent, no és així? Ensenyar als nens a anar amb bicicleta és l’excusa perfecta per passar un moment en família i passar-s’ho en gran.

Patinar, ja sigui amb patins en línia o patinet, és un altre esport a practicar amb tota la família. Com en el cas anterior, els pares ensenyaran als més petits a anar amb bicicleta, el més probable és que en aquest cas siguin els nens els que ensenyin a la gent gran. En aquest sentit, el millor és anar al parc del barri i passar-hi un moment molt divertit en família.

D’altra banda, una cosa que mai falla i sempre serà summament divertida és jugar a la pilota. Ja sigui amb una pilota de futbol o amb una altra de més petita com de tennis, es poden inventar diferents jocs amb pilota que et garantiran una tarda de rialles i activitat física sota el sol.

Fer una acampada a casa

Finalment, et presentem una altra activitat realment divertida per fer en família: organitzar una acampada a casa, ja sigui al jardí o a dins mateix de casa. Si la nit acompanya i el clima és adequat, podeu fer tots els preparatius per estendre una botiga al jardí per passar la nit sota les estrelles.

En canvi, si fos plovent o hi ha mal clima, podeu organitzar la pijamada a casa, i organitzar una nit de jocs de taula o pel·lícules en família.

Fer una ruta a l’aire lliure

Una altra de les activitats més divertides per a tota la família és fer una ruta a l’aire lliure, ja sigui mitjançant un parc natural o per la ciutat mateixa.

Si tens un parc a prop de casa, simplement agafa aigua, roba còmoda i caminar, però també pots organitzar una ruta de passeig per la ciutat on vius, i visitar, per exemple, els monuments més emblemàtics del nucli urbà. Així, l’activitat familiar es transformarà en una activitat recreativa i educativa alhora.

Així que ja saps, només és qüestió de posar-se roba còmoda, agafar ampolles d’aigua, algun entrepà i el mòbil per fer fotos. Serà un record que segurament mai no oblidaràs!

Aquestes són només algunes de les moltíssimes activitats que pots fer amb la família. A més, cal aclarir que tant Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC) com altres entitats de famílies nombroses organitzen constantment activitats recreatives per a tota la família a preus assequibles. Us convidem a descobrir tots els plans disponibles perquè gaudiu al costat dels vostres. Des d’esdeveniments culturals a activitats a l’aire lliure. Quina és la teva preferida?

Deixa un comentari

X